határon túli magyarság

2019.05.23. 08:49

Harmincéves a Rákóczi Szövetség

A szövetségnek ma már 27 ezer tagja, ötszáz Kárpát-medencei szervezete van és háromszáz középiskolában biztosít rendszeresen programokat.

Harmincéves fennállását ünnepli a Rákóczi Szövetség, amelynek a Kárpát-medencei magyarság minél sokoldalúbb támogatása a célja – mondta a szövetség elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Csáky Csongor a kezdetekről úgy fogalmazott: 1989-ben egy budai kávéházban olyan emberek gyűltek össze, akiknek nagyon szoros felvidéki kötődései voltak, és a rendszerváltó hangulatban elindult egy szervezkedés, amelyhez néhány hónap alatt százak csatlakoztak.

A Rákóczi Szövetségnek ma már 27 ezer tagja, ötszáz Kárpát-medencei szervezete van és háromszáz középiskolában biztosít rendszeresen programokat.

Hozzátette:

a szövetség célja a határon túli magyarság megmaradása,

az, hogy a külhoni szülők magyar iskolát válasszanak gyerekeiknek és a magyar fiatalok kapcsolatépítése. Csáky Csongor hangsúlyozta: a 20. században elszakadt magyar kapcsolatokat újból kell szőni, elsősorban a fiataloknak kell lehetőséget teremteni erre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában