feszült helyzet

2019.04.14. 11:33

Újabb migránshullám indulhat a javuló időjárással

A balkáni útvonalon már most 80 százalékkal több embert regisztráltak, mint tavaly ugyanebben az időszakban – mondta Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője.

Újabb tízezrek fognak elindulni az Európai Unió felé, ahogy az időjárás egyre javul, de Brüsszel nem tesz semmit a helyzet megoldásáért – mondta Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A migrációt támogató uniós országok „nem kapkodnak” a migránsok után, és nem segítenek a balkáni országoknak – hangsúlyozta.

A szakértő szerint több tízezer menekült tartózkodhat a balkáni térségben, de pontos számukat nem ismerik a hatóságok. Vannak migránsok, akik akár már két-három éve vesztegelnek a térségben, és a tavasz beálltával egyre nagyobb az illegális mozgás a balkáni országok között.

A Frontex (Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség) adatai szerint a balkáni útvonalon már most 80 százalékkal több embert regisztráltak, mint tavaly ugyanebben az időszakban – jelezte.

A helyzet feszült, mert a migránsok egyre türelmetlenebbek és erőszakosabbak, félelemben tartják a helyi lakosságot – mondta Georg Spöttle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában