Brutalitás

2019.04.11. 11:15

Tiltott állatviadal szervezői ellen emeltek vádat Mohácson

A kutyákat egymásnak uszították, harcra, verekedésre biztatták, közben az ebek egymást harapdálták, több, vérzéssel járó sebet okoztak egymásnak.

Tiltott állatviadal szervezése és állatkínzás miatt emelt vádat a Mohácsi Járási Ügyészség három férfi ellen, akik olyan kutyaviadalt szerveztek a Duna-parti városban, amelyre külföldről is érkeztek nézők – közölte a Baranya Megyei Főügyészség csütörtökön.

A közlemény szerint a három vádlott tavaly júliusban állapodott meg abban, hogy állatviadalt tartanak az egyikük érdekeltségébe tartozó mohácsi telepen. Ehhez a kutyákat a másik két férfi biztosította, egyikük a bírói feladatok ellátását is vállalta.

A viadalon nézőként ismerőseik vettek részt, közülük többen külföldről, kifejezetten az állatviadal miatt érkeztek Magyarországra.

A telephelyen az állatviadal megtartására elkülönített helyiségben a kutyákat egymásnak uszították, harcra, verekedésre biztatták, közben az ebek egymást harapdálták, több, vérzéssel járó sebet okoztak egymásnak. Az állatviadalnak a nyomozók megjelenése vetett véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában