éremeső

2019.04.09. 12:41

Remekeltek a magyar diákok egy nemzetközi matematikaversenyen

A 14-16 éves diákokból álló magyar csapat két korosztályban is dobogóra állhatott a Hanoiban rendezett megmérettetésen.

A versenyen, amelyet április 2-6. között tartottak, 14-16 éves diákokból álló csapat képviselte Magyarországot; a meghívásos erőpróbán a magyar fiatalok 14 ország korosztályos válogatottaival mérhették össze tudásukat – a világ számos pontjáról érkező, többek között kínai, iráni, maláj, spanyol és lengyel csapatokkal.

Az egyéni versenyszámokban egy arany, két ezüst és hét bronzéremmel gazdagodtak a magyar diákok, a csapatversenyekben korosztályonként a fiatalabb csapat bronzérmes, az idősebb csapat ezüstérmes lett.

A csapatot vezető Koren Balázs, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára elmondta, hogy ez a találkozó is újabb lehetőség a magyar diákoknak, hogy évről évre rangos tanulmányi versenyen vehessenek részt és nemzetközi környezetben is megméressék magukat.

A versenyzők és kísérő tanáraik felkészítését és utazását a Klebelsberg Központ szervezte, támogatást nyújtott hozzá az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában