lefoglalva

2019.04.10. 10:38

Banánok közt próbáltak drogot csempészni Kínában

Csaknem 150 kilogrammnyi kábítószert foglalt le a rendőrség a Kína délnyugati részén fekvő Kujcsou tartomány Tungzsen nevű városában egy banánt szállító teherautó átkutatását követően – közölték a hatóságok szerdán.

A Kujcsoutól nyugatra található Jünnan tartomány rendőrei még március végén értesültek arról, hogy egy csoport Mianmarból készül drogokat csempészni a közép-kínai Hupej tartományba – derül ki a hatóságok beszámolójából.

A rendőrség az ügy kivizsgálására felállított különítménye szombaton észlelte, hogy gyanús jármű lépte át a határt Mianmar felől, és Jünnanon keresztül Kujcsou felé tart. A jünnani rendőrök a következő napon a kujcsoui rendőrökkel együttműködve feltartóztatták a banánt szállító teherautót, és egy gyanúsítottat őrizetbe vettek.

A teherautó átvizsgálása során több mint 130 kilogramm metamfetamin, és további 12,5 kilogramm heroin került elő.

Az ügyben jelenleg is folyik a nyomozás.

Jünnan tartomány különösen nagy hangsúlyt fektet a kábítószerellenes harcra, ugyanis Kínának ez a része esik a legközelebb a Thaiföld, Laosz és Mianmar határán fekvő, az ópiumtermesztésről elhíresült, úgynevezett „arany háromszög” nevű térséghez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában