szerencsére lebukott

2019.02.06. 17:02

Érettségije sem volt az olasz álorvosnak

A bukaresti magánkórházban tevékenykedő, magát sebészorvosnak kiadó férfit szerda reggel a román-magyar határon szállították le a vonatról.

Romániában a hét eleje óta foglalkoztatja élénken a sajtót az olasz álorvos esete, aki – a történetét leleplező Libertatea napilap állítása szerint – 2018 tavasza óta négy bukaresti magánkórházban dolgozott plasztikai sebészként. A lap szerint az egyik kórház asszisztensei – akik az álorvost a műtőbe kísérték – vették észre, hogy nem ismeri a műtét előtti bemosdás és fertőtlenítés szabályait, és a steril műtőkesztyűt sem megfelelően veszi fel.

A lap kiderítette, hogy a magát Mathew Mode esztétikai sebésznek kiadó 38 éves férfi, akinek életrajzában az szerepel, hogy az Egyesült Államokban szerzett diplomát, majd az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Olaszországban dolgozott, voltaképpen egy nyolc osztályt végzett olasz állampolgár, akit korábban Olaszországban már másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek hasonló csalásért.

Sorina Pintea román egészségügyi miniszter azonnal vizsgálatot rendelt el azzal kapcsolatban, hogy a bukaresti közegészségügyi igazgatóság miként bocsátott ki működési engedélyt az álorvosnak. Hozzátette: felmerül a korrupció gyanúja.

A férfi azt követően ült fel egy Budapestre tartó vonatra, hogy a román hatóságok előállítási parancsot adtak ki ellene. A határrendészek a Kürtös-Lökösháza határátkelőhelyen azonosították a férfit, és leszállították a vonatról. A rendőrség közlése szerint visszaviszik Bukarestbe, ahol az egyik kerületi rendőrkapitányságon hallgatják majd ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában