Befogadlak

2019.01.26. 18:12

Fülöp Attila: a nevelőszülők segítő kezet nyújtanak a rászoruló gyerekeknek

Tehát a nevelőszülőség is azt mutatja, hogy a gyermek a legfontosabb – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szombaton Székesfehérváron, a Lehetelten nincs országos programsorozat idei első állomásán.

Székesfehérvár, 2019. január 26. Fülöp Attila, az Emberi Erõforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelõs államtitkára a nevelõszülõi hivatást népszerûsítõ országos kampány székesfehérvári állomásán, a Mol Aréna Sóstóban 2019. január 26-án. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Mónus Márton

Fülöp Attila a Mol Aréna Sóstóban rendezett egész napos rendezvényen azt mondta, szeretnék minél több felületen minél több információval ellátni a nevelőszülőség iránt érdeklődőket. Bejelentette, hogy szombaton elindult a Befogadlak program hivatalos internetes oldala, a www.neveloszuloiprogram.hu.

Rámutatott: nemcsak a társadalom figyelmét szeretnék felhívni a nevelőszülővé válás fontosságára, de e tevékenység szakmai oldalát is fejleszteni kívánják. Felidézte, hogy az év végén fogadott el törvénymódosítást a parlament, amely alapján 2020. január 1-jén bevezetik a nevelőszülői gyed-et a két évnél fiatalabb gyereket nevelőknek.

Az államtitkár a rendezvényt felvezető szerdai sajtótájékoztatóján jelezte, hogy az országjárás keretében minden megyébe elmennek, a záróeseményt május közepén tartják Budapesten.

Akkor az államtitkár elmondta, hogy a gyermekvédelemben lévő 23 ezer gyerek közül mintegy 15 ezer nevelőszülőknél él, a többi egyelőre gyermekotthonokban nevelkedik; tehát nagyjából nyolcezer gyerek mehetne még nevelőszülőkhöz.

A székesfehérvári eseményen a résztvevők tájékoztatást kaptak a nevelőszülői hálózatról, valamint nevelési kérdésekről.

Borítókép: Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a nevelőszülői hivatást népszerűsítő országos kampány székesfehérvári állomásán, a Mol Aréna Sóstóban 2019. január 26-án

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában