Tanácskozás

2019.01.29. 16:07

Az EP-választási stratégiájáról is dönt jubileumi kongresszusán az LMP

Európai parlamenti (EP) választás kampánynyitójának is szánja február 23-24-i kongresszusát a tízéves LMP – nyilatkozta Kanász-Nagy Máté, a párt országos elnökségének titkára kedden.

A kongresszuson az ellenzéki párt dönt az EP-választási programjáról és listájáról is – közölte a politikus az MTI-vel, megerősítve, hogy a jelöltaspiránsok között van Demeter Márta társelnök, valamint Kendernay János elnökségi tag és Vágó Gábor volt parlamenti képviselő is.

A tanácskozáson szóba kerül a párt szövetségi politikája is az EP-választáson. Kanász-Nagy Máté a lehetőségek között említette az önálló indulást, saját lista állítását, de közös kampány folytatását más ellenzéki erőkkel, összellenzéki lista alkotását, valamint egy LMP-Jobbik közös listát is.

A kongresszus tárgyal az önkormányzati választás szövetségi politikájáról is, emellett elfogadnak majd egy úgynevezett zöld kiáltványt a párt által képviselt ökopolitikai értékek deklarálására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában