felvételi

2018.12.20. 18:30

Csütörtöktől lehet jelentkezni a szeptemberi felsőoktatási képzésekre

Az alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre február 15-ig lehet jelentkezni.

A felvételizők legfeljebb hat helyet jelölhetnek meg, hármat díjmentesen és megjelölhető mind a hat képzés állami ösztöndíjas, valamint önköltséges formája is – közölte az Oktatási Hivatal.

  • Az eljárás menetéről a hivatalos honlapon közzétett tájékoztatóban olvashatóak részletes információk, amelyek várhatóan január végéig frissülnek.
  • Jelentkezni kizárólag az E-felvételi rendszerben lehet.
  • A végleges jelentkezések rögzítésének határideje február 15., 24.00 óra.
  • A jelentkezéseket legkésőbb február 20., 24.00 óráig kell hitelesíteni Ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával.
  • Meg kell határozni a képzések, formák sorrendjét, ugyanis minden jelentkező csupán egy helyre nyerhet felvételt: a megjelöltek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a felvételi ponthatárt – hangsúlyozták.

    Alap- és osztatlan képzésen, valamint felsőoktatási szakképzésen 500 pontos rendszer működik: a tanulmányi és érettségi pontok (maximum 400 pont) mellé különböző jogcímeken legfeljebb 100 többletpont kapható.

    Mesterképzésen legfeljebb 100 pont szerezhető, a pontszámítás szabályait a felsőoktatási intézmények határozzák meg és teszik közzé a felvi.hu oldalon.

    A jogszabályi minimális ponthatár változatlan: az alap- és osztatlan képzéseknél 280, felsőoktatási szakképzések esetében 240, mesterképzéseknél pedig 50 pont.

    A ponthatárokat várhatóan július 24-én hirdetik ki – olvasható a közleményben.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában