bűnügy

2018.11.27. 06:13

Kémkedéssel gyanúsítanak egy francia köztisztviselőt

Állítólag francia nemzeti érdekeket sértő értesüléseket gyűjtött és osztott meg egy külföldi hírszerzéssel.

A francia belbiztonsági szolgálat (DGSI) kihallgatásra őrizetbe vett egy köztisztviselőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy észak-koreai kémnek próbált továbbadni bizalmas kormányzati információkat – közölte egy francia igazságügyi forrás hétfőn.

„Az érintett személyt vasárnap este vették őrizetbe kihallgatásra egy olyan ügy kapcsán, amelyben a párizsi ügyész hivatala márciusban indított nyomozást” – mondta az illetékes.

A gyanúsított állítólag francia nemzeti érdekeket sértő értesüléseket gyűjtött és osztott meg egy külföldi hírszerzéssel. Az ügyben a DGSI folytat vizsgálatot.

A francia sajtó hétfői közlése szerint a tisztségviselő a francia törvényhozás felső házában, a szenátusban dolgozott. Gerard Larcher szenátusi házelnök környezetéhez közeli források arról számoltak be, hogy a francia biztonsági szolgálat emberei átkutattak egy irodát a szenátus épületében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában