szülői dráma

2018.11.15. 13:18

Elvette egy magyar család gyerekeit az osztrák gyámügy, okot nem találtak

A családot azzal gyanúsították, hogy bántalmazzák a fiúkat, csakhogy ezt semmilyen vizsgálat nem igazolta, a gyerekeket azonban nem kapták vissza.

„Igazán nagyszerű érzés lenne, ha a magyar sajtó ill. média is érdemben tudna tájékoztatni egy külföldön élő magyar kisfiú embert gyalázó helyzetéről! Tisztelettel kérem, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot, én szívesen visszahívom Önt”– jelent meg a Facebookon november 5-én egy kétségbeesett poszt Kelemen Istvántól. A Hír TV stúdiójában szerda este járt az édesapa, aki most a magyar állam segítségét kéri.

Az édesapa korábban a Facebookon ismertette az ügy részleteit. 2017. május 31-én két kiskorú gyermekünket minden előzetes értesítés, megbeszélés nélkül az iskolájukból elvitte a Jugendamt (magyar megfelelője valószínűleg a gyámhatóság). Tették ezt hasonlóan, mint a norvég Barnevernet a Bodnariu családdal 2016 áprilisában, amit a világ közvéleménye közönséges gyermekrablásnak titulált – írta. A Magyarország élőben műsorában a Hír TV nézői részletesen megismerkedhettek a hátborzongató eset részleteivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában