elkapták a támadót

2018.11.03. 19:46

„Belső támadásban” halt meg egy amerikai katona Afganisztánban

A hadseregbe beszivárgott tálibok végezhettek vele.

Életét vesztette szombaton egy amerikai katona Afganisztánban, egy pedig megsebesült egy feltételezett „belső támadásban” – tudatta a NATO vezette afganisztáni Eltökélt Támogatás misszió.

Az előzetes információk szerint a támadást az afgán hadsereg egyik tagja hajtotta végre, akit azonnal ártalmatlanná tettek a biztonsági erők tagjai – tájékoztatott egy közleményben Debra Richardson, az Eltökélt Támogatás egy szóvivője. A sebesült amerikai katonát a fővároshoz, Kabulhoz közeli Bagram támaszpontra szállították, állapota stabil.

Az áldozatok személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, de az amerikai hadsereg jelezte, hogy további részleteket fog közölni később.

Afganisztánban legutóbb szeptember elején vesztette életét amerikai katona „belső támadásban”.

E típusú támadások alatt általában az olyan eseteket értik, amelyek során a fegyveres erők soraiba beszivárgott tálibok mit sem sejtő bajtársaik ellen fordítják fegyvereiket.

Bár a NATO 2014-ben hivatalosan leállította harci bevetéseit a dél-ázsiai országban, erői továbbra is támogatásban és kiképzésben részesítik az afgán katonákat, terrorellenes küldetéseket teljesítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában