Tomboló természet

2018.10.08. 05:57

A közelgő trópusi vihar miatt rendkívüli állapotot hirdetettek ki Floridában

Rick Scott floridai kormányzó vasárnap hozta az intézkedést.

A Michael névre keresztelt trópusi vihar egyelőre a karibi vidéken, Kuba és Mexikó fölött kavarog, várhatóan hurrikánná erősödik és szerdán éri el Florida partjait. Rick Scott vasárnap este Tallahasseeben, a déli állam fővárosában tartott sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet, hogy a viharzóna széles, lassan mozog és rendkívül erős, ebből adódóan életveszélyes.

A kormányzó elmondta: a Nemzeti Gárda 500 tagját máris mozgósították, hogy előre felkészüljenek a viharra. A helyi önkormányzatok vezetőit arra szólította fel, hogy még a vihar érkezte előtt vizsgálják át erőforrásaikat és raktáron lévő készleteiket, ellenőrizzék az áramkimaradáskor használatos generátorokat, valamint az élelmiszer- és ivóvíztartalékokat. A helyi repülőterek, iskolák és kormányzati hivatalok bezárásáról a helyi hatóságok döntenek – tette hozzá a kormányzó.

Scott az esti sajtótájékoztató előtt már több helyi tisztségviselővel, köztük Tallahassee polgármesterével, a demokrata párt jelöltjeként a novemberi választáson a kormányzói posztért versenybe szálló Andrew Gillummal is egyeztetett.

Tallahassee-ban vasárnap megnyitották azokat az elosztóhelyeket, ahol a helybéliek homokzsákokat kaphatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában