Politikai klímaváltozás

2018.09.07. 09:03

Balog Zoltán: az európai színtéren jobbratolódás van

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke azt mondta: tovább szeretnék adni Európában mindazt, ami a kereszténydemokráciával kapcsolatban Magyarországon eredményként, vívmányként megjelenik.

A kereszténydemokrácia megújításáról is fogunk beszélni a hétvégén Kötcsén, mert azt látjuk, hogy ez az irányzat számos országban válságban van, folyamatosan veszít a vonzerejéből, miközben itthon épp az ellenkezője történik – jelentette ki Balog Zoltán az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.

Balog Zoltán felidézte: számos meghívást kaptak a kampányban Bajorországba, hogy ott osszák meg a tapasztalataikat és a jövőképüket a bajor testvérpárttal. Ilyen rendezvények Európa-szerte lesznek, mi ezeken meg fogunk jelenni, mivel sokan úgy tekintenek Magyarországra és Orbán Viktorra, mint aki azoknak a hangját szólaltatja meg, akik ma még nincsenek többségben az európai színtereken – hangsúlyozta az elnök.

Sokan várják azt Nyugat-Európában a politikusoktól, hogy megvédjék őket és biztonságot nyújtsanak nekik, mi ezt tudjuk bemutatni Magyarország példáján keresztül, és szeretnénk, ha más országok is erre az útra lépnének – szögezte le.

Balog Zoltán szerint egyértelmű, hogy az európai színtéren jobbratolódás van.

Egyre fontosabbá válik a saját identitás, a saját életvilágunk megvédése, az, hogy ki kínál biztonsági garanciát a migrációval és a globalizációval szemben.

Ha nem akarja a Néppárt, hogy ez a jobbratolódás elhagyja őket, akkor a Néppárton belül is erősíteni kell ezt a vonalat. Mi ezen a pályán vagyunk és úgy látom, hogy vannak szövetségeseink – hangsúlyozta.

Ha valakinek nem tetszik, hogy mi a Néppártban vagyunk, az mondja meg, aztán majd megbeszéljük, hogy nekünk van ott helyünk, vagy nekik. De nem akarjuk elhagyni ezt a frakciót, mert ez a mi politikai közösségünk. Nem hagyjuk az eredeti kereszténydemokrata értékeket elveszni – szögezte le Balog Zoltán.

Teljes beszélgetés:

 

Borítókép: Echo TV / Youtube

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában