Fenyő-gyilkosság

2018.08.01. 06:26

Védőügyvéd: a nyomozóknál nincs Gyárfásra nézve bizonyító erejű irat

Bánáti János a védelem részéről megpanaszolta, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda visszatart egyes nyomozati anyagokat.

Nincs Gyárfás Tamásra nézve bizonyító erejű nyomozati irat a nyomozók kezében Fenyő János meggyilkolása kapcsán – mondta a Magyar Időknek Bánáti János ügyvéd.

A húsz évvel ezelőtti merénylet megrendelésével meggyanúsított Gyárfás Tamás védője a lap szerdai számában közölte, hogy

a teljes nyomozati iratcsomagot még nem kapták meg, még néhány irat, illetve hangfelvétel lehet a ki nem adott anyagok között.

Az anyag döntő részét megkapták a Nemzeti Nyomozó Irodától (NNI), elsősorban azokat, amelyek a korábbi eljárást, az alapüggyel kapcsolatos nyomozást tartalmazzák, azonban a felbujtásra vonatkozó nyomozás esetében vannak visszatartott iratok – mondta. Hozzáfűzte, hogy ezt a védelem részéről megpanaszolta, de hétfő estig még nem jött válasz erre az ügyészségtől.

A Magyar Idők értesülései szerint

az át nem adott dokumentumok között lehet annak a védett tanúnak a vallomása is,

aki Fenyő János médiavállalkozó 1998-ban történt meg­gyilkolásának előzményeiről beszélt a nyomozóknak.

Bánáti János leszögezte, a nyomozati iratokkal, a bizonyítékokkal összefüggésben ő és ügyfele is csak azt követően fognak nyilatkozni, ha már a rendőrségnek megtették a szükséges észrevételeket.

A lap úgy tudja, Gyárfás Tamás visszakapta az útlevelét és a napokban Glasgow-ba utazik, ahol részt vesz az Európai Úszószövetség Bureau ülésén.

Borítókép: Gyárfás Tamás. Forrás: Lokál / Csudai Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában