többször bántalmazták

2018.08.12. 14:03

Öngyilkosságba kergették a bevándorlásellenes politikusnőt

Willie Dille a Holland Szabadságpárt hágai képviselője volt és rendszeresen felszólalt Európa iszlamizációja ellen.

Hollandiában meghalt a héten egy ismert bevándorlásellenes politikusnő. A helyi sajtó szerint öngyilkos lett. Néhány nappal a halála előtt közzétett egy videót, amelyikben arról beszélt, hogy a nézetei miatt többször bántalmazták és megfenyegették. Arra akarták rávenni, hogy politikusként ne szólaljon fel többet a bevándorlók és a muszlim vallás európai térnyerésével szemben – írja a hirado.hu.

Migránsbanda erőszakolt meg egy holland politikusnőt, mielőtt öngyilkos lett – erről ír az Origo. A hírportál a hágai városi tanács Szabadságpárti tagjának, Willie Dille-nek az elmúlt egy évét eleveníti fel. A politikus szerdán lett öngyilkos.

Willie Dille a bevándorlás ellenes jelszavakkal kampányoló Holland Szabadságpárt hágai képviselője volt. Rendszeresen felszólalt Európa iszlamizációja ellen, többször is kongatta a vészharangot, szerinte ugyanis a kontinensre és Hollandiába beáramló egyre több muszlim veszélyt jelent minden európaira.

„2017. március 15-én elrabolt, és megerőszakolt muszlim férfiak egy csoportja. Azt akarták, hogy a városi közgyűlésben maradjak csöndben, és ne beszéljek többet az iszlamizáció veszélyeiről” – emlékezett vissza a holland politikusnő egy pár nappal ezelőtt a közösségi oldalára feltöltött videóban.

A felvételeken jól látszik, hogy az elmúlt másfél évben mennyit változott Willie Dille. A tavaly még rubensi alkatú szőke asszony mostanra több tíz kilót fogyott, láthatóan megtört, korábbi magabiztosságának nyoma sem maradt.

A nő a videóban elmondja, miután az egész migránscsoport megerőszakolta, megkérdezték tőle: Tiszteled-e már Mohammed prófétát?

Majd elmesélte, azóta is többször megfenyegették, megállították az utcán, azt mondták neki, – ahogy ő maga idézte – szépen lassan elvágjuk a torkod, és hagyunk elvérezni, azért mert még mindig harcolsz az iszlám ellen.

A közzétett videóban Willie Dille azt mondja, soha nem akarta feladni a harcot, de miután a családját, gyerekeit is megfenyegették, a rendőrség pedig nem tett semmit, végül ügy döntött, befejezi a küzdelmet.

Néhány nappal később véget vetett az életének is. A hágai rendőrség elismerte, hogy Dille megkereste őket, de mint mondják hivatalos panaszt nem tett, valószínűleg azért, mert félt a muszlim migránsbanda bosszújától. A rendőrség szóvivője csak annyit mondott, mivel hivatalos panaszt nem tett, nem is indítottak nyomozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában