Indul az iskola

2018.08.28. 09:02

Egy hét múlva tanévkezdés

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta: felkészültek, és minden készen áll a tanévkezdésre.

Hajnal Gabriella a műsorban elmondta: számos fejlesztéssel készültek az iskolakezdésre. Volt például egy komoly informatikai fejlesztés, amely az előző tanévben elkezdődött, s idén tovább bővült.

Kiemelte továbbá, nincs országos pedagógushiány, a tankerületvezetők át tudják csoportosítani a tanárokat az egyik iskolából a másikba.

A Klebelsberg Központ beleavatkozott a gyakornoki bérekbe is, hiszen január elsejétől megemelték azokat. Szeretnék az EMMI-vel közösen ösztönözni a fiatalokat arra, hogy ezt a pályát válasszák, vagy ezen a pályán maradjanak.

Mint elmondta, 2013 óta felmenő rendszerben nő az ingyenesen biztosított tankönyvekre jogosultak száma. Ebben az évben elsőtől kilencedik osztályig mindenkinek, a 9. fölötti évfolyamokon a korábbi törvényeknek megfelelően ingyenes a tankönyv.

A teljes beszélgetés:

Borítókép: Hajnal Gabriella. Forrás: Youtube / ECHO TV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában