Minority SafePack

2018.07.18. 10:10

Rákóczi Szövetség: meglesz az egymillió hitelesített aláírás

A kisebbségvédelmi kezdeményezést leginkább három országban, Magyarországon (530 ezer), Szlovákiában (60 ezer) és Romániában (255 ezer) támogatták.

Néhány országban még nem zárult le a hitelesítési eljárás, de így is már csak 10-13 ezer aláírás hiányzik, ahhoz, hogy több mint egymillióan támogassák a Minority SafePack elnevezésű európai kisebbségvédelmi polgári kezdeményezést – mondta Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Az Európai Unió tagállamainak nagy részében a hatóságok megvizsgálták az összegyűjtött aláírásokat és hitelesítették, amit lehetett – ismertette.

Csáky Csongor
Fotó: rakocziszovetseg.org

A kezdeményezést leginkább három országban, Magyarországon (530 ezer), Szlovákiában (60 ezer) és Romániában (255 ezer) támogatták.

„Ez azt jelenti, hogy a kárpát-medencei magyarságnak óriási szerepe volt abban, hogy ez a polgári kezdeményezés sikerre jutott”

- fogalmazott Csáky Csongor, hozzátéve, hogy legalább hét tagállamban kellett egy bizonyos támogatottsági szintet elérnie az ügynek.

Még nem zárult le a hitelesítés például Olaszországban, Lengyelországban és Ausztriában, de már most kijelenthető, hogy sikeres volt az aláírásgyűjtés – közölte.

Az elnök reményét fejezte ki, hogy a politikai egyeztetések, illetve a jogi procedúra után – egy-két éven belül – valóban védelmet kaphatnak az őshonos kisebbségek az unióban.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Pxhere.com

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában