Nemzetközi politika

2018.07.02. 11:00

Kovács Zoltán: a magyar emberek érdekeit kell képviselnünk mindenhol

A V4-es szövetség a migrációs válság hatására virágzott ki és mutatta meg erejét - mondta a kormányszóvivő.

Kovács Zoltán az ECHO TV Echo-mérleg című műsorában hangsúlyozta: most sikerült a négy ország érdekeit érvényesíteni Brüsszelben, csatát nyertek a bevándorlók szétosztásával kapcsolatban, azonban a bevándorlás kérdésében további viták várhatók, tehát még nem lehet fellélegezni. A bevándorláspárti erők nem tettek le arról, hogy olyan mechanizmust hozzanak létre, amivel csorbítani akarják a tagállamok szuverenitását. További komoly harcok vannak előttünk – mondta.

Kovács Zoltán óriási eredménynek nevezte, hogy a közép-európai államok hangjának hallatása és politikai kisugárzása érezhető egész Közép-Európában. A legutóbbi V4-es találkozón teljesen bebizonyosodott, hogy Ausztria is osztja a migráció kérdésében a V4-ek által képviselt elveket – mutatott rá a kormányszóvivő.

Hozzátette: mindenkinek az az érdeke, hogy egy irányba mozduljon Európa, és lehetőleg ez az irány ne migrációpárti legyen.

A bevándorlást segítő civil szervezetek kapcsán a kormányszóvivő azt mondta: az Európai Tanácsnak nem volt más választása, minthogy a törvények betartására szólítja fel az NGO-kat. Kovács Zoltán leszögezte:

a Földközi-tengeren migránsokat szállító hajók egyértelműen megszegik a nemzetközi jogot.

Azzal kapcsolatban, hogy több fronton támadták a magyar álláspontot, hogy bele akar avatkozni a német belpolitikába vagy személyes konfliktus befolyásolja a migráció kérdésében, Kovács Zoltán azzal reagált, hogy a kormány feladata a magyar emberek, az ő érdekeik képviselete minden fórumon.

Borítóképünkön Kovács Zoltán kormányszóvivő látható.

Forrás: Echo TV / Youtube

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában