Több sebből vérző imázs

2018.07.07. 09:45

Egyre népszerűtlenebb Emmanuel Macron

Francia elnök még soha nem volt ennyire elutasított 15 hónappal a kinevezése után.

Forrás: afp

A legújabb felmérés szerint rohamosan csökken Emmanuel Macron francia elnök népszerűsége. Franciaországban romlik a közbiztonság, és a migrációs válságra sem sikerült megoldást találni, amiért a választók az elnököt hibáztatják. Emmanuel Macron megítélésén az is sokat rontott, hogy számtalan magánéleti botránya is volt az elmúlt hónapokban.

A TV2 Tények című műsorában elhangzott: a romló munkakörülmények, stressz, a terrorfenyegetettség és migránsok által sűrűn lakott városrészekben gyakran eluralkodó polgárháborús állapotok miatt a kormányt okolják. A legégetőbb problémák a rendőrség háza táján jelentkeznek: a napokban kiadott jelentés szerint a francia rendőrség az összeomlás szélére sodródott. Felszerelésük elavult, járműveik öregek, lőszerhiánnyal küzdenek, ráadásul a rendőrök körében az az öngyilkosságok száma a duplájára nőtt. Nemcsak a rendőrség elégedetlen a kormánnyal: a Le Figaro megbízásából készített közvéleménykutatás szerint francia elnök még soha nem volt ennyire elutasított 15 hónappal a kinevezése után, mint Macron.

Macront a megkérdezettek 87% nagyképűnek tartja, de csak alig egyharmaduk véli úgy, hogy intézkedései hatékonyak.

Már idén májusban is látszott az akkori kimutatásokból, hogy a lakosság zöme negatívan ítélte meg az elnök első évét.

Borítókép: Emmanuel Macron 2018. május 5-én

AFP PHOTO / Ludovic MARIN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában