Jogszabálycsomag

2018.06.05. 12:30

A hitelekkel rendelkező vállalkozókon segítene a Jobbik

Olyan jogszabálycsomagon dolgoznak, amellyel a "hitelkárosult" vállalkozókon segítenének - közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján a párt alelnöke.

Z. Kárpát Dániel indoklásként azt mondta, törvényekkel kell garantálni, hogy ne lehessen tönkretenni azokat a vállalkozásokat, amelyek törleszteni akarják a hiteleiket és erre képesek is. A képviselő példaként egy olyan vállalkozásból élő családot említett, amely hitele törlesztésének fejében havonta 150 ezer forintot, illetve a vállalkozása teljes bevételét ajánlotta fel a követeléskezelő cégnek, de ez sem volt elég, ezért elveszíthetik az ingatlanjukat.

A politikus azt mondta, komoly nemzetgazdasági kockázatot jelent, hogy profitot termelő vállalkozásokat lehetetlenítenek el egy „nagyon szűk pénzügyi cégháló érdekeinek megfelelően”.

Z. Kárpát Dániel egyúttal megismételte korábbi, a hitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítására és a kilakoltatási moratórium meghosszabbítására vonatkozó követeléseiket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában