Közfeladatok

2018.06.05. 14:40

A hazafias nevelésért felel kormánybiztosként Simicskó István

A volt honvédelmi miniszter az érintett tárcákkal együttműködésben vezeti és koordinálja majd a hazafias és honvédelmi nevelés stratégiájának kialakítását.

Hajdúhadház, 2017. október 3. Simicskó István honvédelmi miniszter (k) az önkéntes területvédelmi tartalékos katonák kiképzési bemutatóján a katonák eskütétele elõtt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Vay Ádám Kiképzõ Bázisán Hajdúhadházon 2017. október 3-án. A bázison 284 önkéntes katona tett esküt, év végéig további ezerrel nõ számuk. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Czeglédi Zsolt

A hazafias és honvédelmi neveléssel, illetve az ezzel összefüggő beruházásokkal kapcsolatos feladatok ellátására kormánybiztossá nevezték ki Simicskó Istvánt. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg.

Kormánybiztosként a volt honvédelmi miniszter az érintett tárcákkal együttműködésben vezeti és koordinálja a hazafias és honvédelmi nevelés mint kiemelt kormányzati közfeladathoz kapcsolódó stratégia kialakítását, megalkotja a stratégia végrehajtásához szükséges cselekvési terveket.

Neki kell együttműködnie a hazafias és honvédelmi nevelésben érintett ágazatokkal a stratégiában meghatározott célok hatékony megvalósítása érdekében, ennek elősegítésére tárcaközi szakértői munkacsoportot hoz létre, illetve működtet.

Simicskó Istvánnak felül kell vizsgálnia a honvédelmi nevelés megvalósításához kapcsolódó közfeladatrendszert, majd végrehajtania a szükséges átalakításokat. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Fenntartói Testületének tevékenységét elősegítve és annak útján koordinálja és felügyeli az egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának szakmai fejlesztését.

Kialakítja a lövészet és más, a hazafias és honvédelmi neveléshez köthető tevékenységek fejlesztési rendszerét, a rendelkezésére álló eszközökkel elősegíti a honvédelem ügyének népszerűsítését a társadalomban, továbbá a hazafias és honvédelmi neveléssel összefüggő közfeladat ellátása érdekében javaslatot dolgoz ki elkülönített állami pénzalap létrehozására.

Mindezek nyomán Simicskó István felel a lövészetet is kiszolgáló Honvédelmi Sportközpontok beruházásainak előkészítéséért és megvalósításuk irányításáért is.

A kormánybiztos tevékenységét a miniszterelnök a Miniszterelnökséget vezető miniszter útján irányítja. Simicskó István tevékenységét a Miniszterelnökség keretében működő ötfős titkárság segíti.

Simicskó István kormánybiztosi megbízatása május 18-tól 2020. május 17-ig szól – olvasható a határozatban.

Borítókép: Simicskó István volt honvédelmi miniszter (k) az önkéntes területvédelmi tartalékos katonák kiképzési bemutatóján a katonák eskütétele előtt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Vay Ádám Kiképző Bázisán Hajdúhadházon 2017. október 3-án.

MTI Fotó / Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában