meg kell akadályozni

2018.04.02. 07:45

Csaknem kétezer templomot bontottak le Németországban

A muszlimok így azt hihetik, övék az igazi vallás.

Forrás: hirado.hu

A történelmi templomok lerombolása komoly üzenetet hordoz Németországban – nyilatkozta az M1-nek egy baden-württembergi bencés szerzetes.

Mintegy kétezer templomot számoltak fel az utóbbi öt évben Németországban, miközben az iszlám rohamosan terjeszkedik. Erre jó példa Szaúd-Arábia felajánlása is, amely 200 új mecsetet építene az országban, segítve a tömeges bevándorlással érkezetteket a vallásuk gyakorlásában. Új mecsetet húznak fel többek között a Baden-Württemberg tartománybeli Karlsruhéban és Echterdingenben, illetve Türingiában, Erfurt környékén is.

Németországban már nagyon sok éve létesítenek mecseteket az épületek hátsó udvarán, meséli az M1 riporterének Augustinus, bencés szerzetes, aki úgy véli, hogy a mecset is egy szimbólum, jelképezi ugyanis, hogy ezek az emberek megérkeztek és gyakorolni akarják a saját vallásukat.

A német szerzetes szerint a muszlimok is észre fogják venni, hogy a keresztények közül milyen kevesen járnak templomba: Ez egy muszlim számára azt jelenti, hogy az övé az igazi vallás, mert a kereszténységnek már nincsenek hívei, teljesen kiüresedett.

Augustinus barát úgy látja, hogy nagyon sokat kellene tennünk azért, hogy ezt megakadályozzuk. Európa népeinek legalább érezniük kellene, hogy ez az út a semmibe vezet. Ha a templomaink elpusztulnak, velük együtt sokkal több minden pusztul el, mint egy vallás – mutatott rá.

A szerzetes arról is beszélt, hogy közösségük néhány éve feloszlott, mert nem volt utánpótlás. Az egykori bencés kolostor ma üresen áll. Mint elmondta: a folyamat azóta felgyorsult, az utóbbi 25 évben csaknem a felére csökkent a vallásukat gyakorló keresztények száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában