Ne legyünk néma szemtanúk!

2018.03.29. 20:18

Most ölik meg Európát a katolikus püspök szerint

A keresztény ember tanúságot tesz az értékeiről.

Budapest, 2015. december 2. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök elõadást tart Európai identitás, iszlám globalizáció címmel a Gutmann Fórum Klub harmadik összejövetelén a Magyar Tudományos Akadémia Kodály-termében 2015. december 2-án. MTI Fotó: Marjai János

„Most ölik meg Európát és bennünket, keresztényeket is!” – nyilatkozta Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök Európa drámai helyzetéről és a kereszténységről. A katolikus egyházi vezető a közelgő választásról is kifejtette gondolatait, amelyeket a Szegedma című lapnak adott interjúra hivatkozva a 888.hu hírportál is közölt.

Mint mondta, eddig azt hihettük, hogy főleg muzulmán közegben érik súlyos támadások a keresztényeket, ma már azonban nem „valahol messze” történik az üldözés, hanem saját szomszédságunkban.

„Őszintén és döbbenten csodálkozom azon, hogy európaiak tudatosan tagadják meg identitásukat, keresztény gyökereiket, és még csak erkölcsi felelősséget sem éreznek”

- fogalmazott, hozzátéve: az a legnagyobb baj ezzel a jelenséggel, hogy elsősorban azok az emberek művelik ezt, azok fenyegetik elsősorban Európát, akik maguk is keresztény gyökerekkel rendelkeznek, de megtagadták Istent és Krisztust, és örömmel lesznek részesei az önpusztításnak.

Kiss-Rigó László hangsúlyozta: értelmes, keresztény ember nem akarja függetleníteni magát a környezetétől, sőt kötelessége környezetében is tanúságot tenni az értékeiről. Egy választás pedig a közösség életét, jövőjét határozza meg alapvetően.

„A hívő ember kiáll az értékek mellett, ami a család, a házasság, az emberi élet méltósága, a munka becsülete, a hazaszeretet, az egészséges nemzeti identitás vagy a szolidaritás”

- mondta az egyházi vezető, aki egyúttal figyelmeztetett azokra az úgynevezett „filantrópokra” is, akik anyagi érdekekből vagy pusztán csak tévedésből olyan eszmékért küzdenek, amelyek egyértelműen veszélyesek Magyarországra és a keresztény közösségre. A nemzeti identitás feladása, az uniformizálás ugyanis káros, a vége pedig nem lehet más, mint nemzeti öngyilkosság.

Borítóképünkön Kiss-Rigó László

MTI Fotó: Marjai János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában