bukott pénz

2018.03.20. 07:49

Harmincmilliót dobhatott ki a Hadházy család a földprogramon

Az LMP korrupcióellenes élharcosának édesanyja 2015 végén nézett ki magának három szántót, amelyek értéke 303 millió 650 ezer forint volt. Ahhoz, hogy részt vehessen a liciten, be kellett fizetnie a földterület kikiáltási árának tíz százalékát, vagyis több mint 30 millió forintot.

Az árverés előtt azonban váratlanul meggondolta magát – olvasható a Bors oldalán.

A politikus ezt azzal magyarázta a Facebookon, hogy édesanyja erkölcstelennek tartja a Földet a gazdáknak! programot, ezért lépett vissza a licitálástól. Így viszont feltehetően elbukta a lerakott pénzt, a vonatkozó kormányrendelet ugyanis úgy szól, hogy ha a pályázó az ajánlati kötöttség időtartama alatt visszavonja részvételét az árverésen, nem jár vissza a biztosíték.

Érdekes, hogy pár héttel a licit előtt fia párttársaival még tüntetést szervezett a Földet a gaz­dáknak! program ellen, amelyet gyalázatosnak tart. Édesapja üzleteit azonban nem kifogásolja a képviselő, pedig Hadházy Árpád a gyanú szerint a megyei agrárkamara elnökeként segített egy német-magyar szőlősgazdának, Twickel Györgynek az állami földek megszerzésében. Időközben pedig az is kiderült, hogy a politikus családja lényegesen több földet birtokol annál, mint amennyit Hadházy korábban állított.

A képviselő állítása szerint édesapja mindössze 6,5 hektár szőlőt művel, de édesanyjának is van majdnem 10 hektárnyi területe, testvére 1,4 hektárt, ő pedig 0,4 hektárt birtokol, így összesen 14 hektár földterülete van a családnak. Emellé vásárolt tavaly az LMP-s politikus édesanyja hathektárnyi erdőt Fácánkertben, több mint 11 millió forintért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában