riasztó adatok

2018.03.22. 10:41

Egyre több a szexuális támadás Ausztriában

A 2015-ös bevándorlási válság óta nőttek meg a számok.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Blanscape

Statisztikák bizonyítják, hogy a 2015-ben kirobbant bevándorlási válság óta kiugró mértékben növekedtek a szexuális támadások Ausztriában. Az adatok a belügyminiszter szerint is aggasztóak – írta Ausztria legolvasottabb lapja, a Kronen Zeitung cikke alapján a 888.hu.

Az osztrák újság exkluzív részleteket közölt a legfrissebb bűnügyi statisztikákról, melyekből kiderül, hogy míg 2014-ben összesen 3511 szexuális támadásra került sor Ausztriában, 2017-ben már 4750 esetet jelentettek, ami 35 százalékos növekedést jelent.

A 2015-ös migrációs hullám óta jelentős mértékben nőtt a szexuális bűncselekmények száma. Ez egy riasztó jel számomra

– jelentette ki az osztrák belügyminiszter, Herbert Kickl, aki az elmúlt hetekben – migránsok által – elkövetett késes támadások miatt komoly szigorításokat vezetne be, ez azonban sem a bevándorláspárti ellenzéknek, sem pedig a civil szervezeteknek nem tetszik.

A statisztikákból az is kiderül, hogy az elmúlt három évben a szexuális támadások elkövetőinek származásában is komoly változások történek: 2014-ben a gyanúsítottak többsége török volt, azután jöttek a németek (újnémetek), majd a szerbek, románok és az afgánok.

Tavaly ugyanakkor a legtöbb szexuális támadó már mind afgán volt, és csak utána jöttek a „német állampolgárok”, a románok, a szerbek és legvégül a törökök. A statisztikák szerint egyre több a fegyverrel elkövetett erőszak is.

Borítókép: Shutterstock

A cikkbe illesztett táblázatok forrása: 888.hu / Kronen Zeitung

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában