Tárgyalás

2018.01.31. 09:50

Megkezdődött a Teréz körúti robbantó büntetőpere

Emberölés kísérlete, robbanóanyaggal való visszaélés és terrorcselekmény előkészülete a vád. Akár életfogytiglant is kaphat az elkövető. A szerda reggeli órákban megkezdett tárgyalást a Fővárosi Törvényszéken tartják.

A vádirat szerint 2016. szeptember 24-én késő este a fiatalember Budapesten a VI. kerületi Teréz körúton a járdára tett egy táskát, amelyben robbanószerkezet és a robbanás hatását fokozó nagy mennyiségű szög volt. Amikor a szokásos útvonalon haladó egyenruhás rendőrök a táska közvetlen közelébe értek, a vádlott távirányítással felrobbantotta a pokolgépet, hogy megölje a két járőrt és elvegye lőfegyvereiket. A két járőr súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A vádlott a vádlottak padján
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A cselekményekkel a vádlott az ügyészség szerint többszörösen minősülő emberölés kísérletét, robbanóanyaggal visszaélést és terrorcselekmény előkészületét valósította meg. A vádbeli cselekményekért a törvény szerint akár életfogytiglan is kiszabható.

Sajtóhírek szerint a fiatalember a nyomozás során tett olyan vallomást, amelyben órákon át, részletesen beszélt a bűncselekményről. Ugyanakkor tavaly agresszív viselkedése miatt egy időre átszállították az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, ám az orvosszakértők nem állapítottak meg büntethetőséget kizáró okot.

Borítóképünkön a 2016. szeptember 24-én történt Teréz körúti robbantás vádlottja az ellene indult per első tárgyalási napján, 2018. január 31-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában