Választás 2018

2018.01.26. 13:08

A Jobbik minden körzetben indít képviselőjelöltet

Az ellenzéki párt pénteken tette közzé az egyéni indulók listáját.

Szabó Gábor pártigazgató közleményében azt írta: a párt péntek reggel hivatalosan regisztráltatta magát a választáson induló jelölő szervezetek között a Nemzeti Választási Irodánál.

Jelezte azt is, hogy a Jobbik önállóan készül a kormányváltásra annak ellenére is, hogy „a hatalom az Állami Számvevőszéket felhasználva a törvénytelenül kiszabott 663 milliós bírsággal próbálta volna megakadályozni a parlamenti választáson való indulásunkat, de ezt a céljukat sem sikerült elérniük”.

Beszámolt arról, hogy a párt csütörtök estig mintegy 101,24 millió forint támogatást kapott 6503 magyar felajánlótól a bírság kifizetésére indított gyűjtés során.

A pártigazgató értékelése szerint az országos jelöltállítási folyamat során kiválasztott politikusok „magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel” állnak rajtvonalhoz a jövő szempontjából sorsdöntő küzdelemben, amely után a magyar emberekkel biztonságos, élhető, igazságos és szabad Magyarországot kívánnak teremteni.

A párt honlapján közzétett listából kiderül, hogy Vona Gábor pártelnök Heves megye 2-es körzetében indul egyéni jelöltként, az alelnökök közül Z. Kárpát Dániel Budapest 10-es, Sneider Tamás Heves megye 3-as, Volner János – aki frakcióvezető is – Pest megye 12-es, Fülöp Erik Szabolcs-Szatmár Bereg megye 2-es körzetében méreti meg magát.

A Jobbik szóvivői közül Mirkóczki Ádám Heves megye 1-es, Jakab Péter Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1-es, Apáti István Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5-ös körzetében lesz egyéni jelölt, míg Dúró Dóra, a parlament kulturális bizottságának jobbikos elnöke Budapest 6. választókerületében indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában