Migránspolitika

2018.01.05. 15:41

Fidesz: ne tegyék Magyarországot bevándorlóországgá!

A Fidesz a leghatározottabban kéri a kormányt, hogy álljon ellen minden olyan brüsszeli törekvésnek, amely bevándorlóországgá tenné Magyarországot – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Hidvéghi Balázs szerint az, hogy az Európai Bizottság az Európai Unió Bíróságán beperelte Magyarországot a kötelező kvóta ügyében, újabb bizonyíték arra, hogy nem tettek le annak végrehajtásáról, „ez a Soros-terv része”.

Emlékeztetett arra, hogy a milliárdos már két éve konkrétan is beszélt arról, hogy ha nem lesz kötelező és állandó a kvóta, akkor nem lesz fenntartható.

Ennek a megvalósítása folyik most – fűzte hozzá.

Úgy fogalmazott, az 1294 menekült befogadására vonatkozó jelenlegi kötelezés csak egy „csali”. A brüsszeli politikai folyamatokból látszik, hogy a cél az állandó, felső korlát nélküli szétosztási mechanizmus. Brüsszel Magyarországra akarja erőltetni a kötelező kvótát, ami nem más, mint „a Soros-terv része” – fejtette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A kvótáról szóló döntés sértette az európai jogot és a tagállamok szuverenitását, továbbá fokozta a terrorveszélyt. A kvóták veszélyeztetik az emberek biztonságát – mondta Hidvéghi Balázs.

„Megdöbbenve látjuk, hogy Brüsszel az uniós jog, a józan ész és az emberek védelme helyett az elhibázott migránspolitikát erőlteti, ami veszélybe sodorja Európát”

- jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Kérdésre válaszolva Hidvéghi Balázs a hódmezővásárhelyi ellenzéki összefogásról azt mondta: „összeállni látszik a Soros-koalíció”.

Az energiaszektorral kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy jó a magyar tulajdon minél magasabb aránya, hiszen energiaválság idején a külföldi cégek kevésbé törődnek az ország érdekével.

Az iskolákra, óvodákra vonatkozó honvédelmi intézkedési tervről kérdésre válaszolva a Fidesz kommunikációs igazgatója azt emelte ki, hogy a gyerekek, fiatalok biztonsága fontos. „Én ezzel nem viccelnék” – jegyezte meg Hidvéghi Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában