elveszett gyerekkor

2018.02.22. 05:57

18 országban vetnek be gyerekkatonákat

A Child Soldiers International szerint a többi között Kolumbiában, Maliban, Líbiában és Pakisztánban alkalmaztak gyermekeket harcosként a helyi hadseregben vagy különböző fegyveres csoportoknál.

Newly released child soldiers attend sit as they attend their release ceremony in Yambio, South Sudan, on February 7, 2018. More than 300 child soldiers, including 87 girls, have been released in South Sudan's war-torn region of Yambio under a programme to help reintegrate them into society, the UN said on on Februar y 7, 2018. A conflict erupted in South Sudan little more than two years after gained independence from Sudan in 2011, causing tens of thousands of deaths and uprooting nearly four million people. The integration programme in Yambio, which is located in the south of the country, aims at helping 700 child soldiers return to normal life.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Stefanie Glinski

A nemzetközi segélyszervezet felhívta a figyelmet arra, hogy az ENSZ 197 tagállamai több mint ötödében 18 éven aluliakat is toboroznak a hadseregbe. Tizenhét ezen államok közül már 16 éves kortól.

Mindez a világszervezet gyermekek jogairól szóló egyezményének megsértését jelenti – emelte ki a segélyszervezet, felszólítva minden államot, hogy tartsa be a korhatárra vonatkozó szabályokat, s ne toborozzon 18 évesnél fiatalabbakat.

Borítókép:

Forrás: AFP/Stefanie Glinski

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában