bűnügy

2020.01.17. 14:19

126 millió hamis cigit foglalt le a belga vámhatóság

Mintegy 126 millió hamis márkajelzésű cigarettát foglalt le év eleje óta a belga vámhatóság Antwerpen tartományban – közölte a belga vámhatóság pénteken.

A közlemény szerint a hamis márkajelzésű Rothmans Blue, John Player Special és Em@il cigaretták Délkelet-Ázsiából érkeztek, rendeltetési helyük egyelőre ismeretlen. A lefoglalt mennyiség több mint 70 százaléka a 2019-ben összesen lefoglalt mennyiségnek. Nyolc török származású személyt tartóztattak le az üggyel kapcsolatban, kihallgatásuk folyamatban van.

A Le Soir belga napilap szerint a vámhatóság először január 9-én 10 millió csempészett cigarettát foglalt le egy raktárban az Antwerpen mellett fekvő Stabroek városában. Ez a felfedezés vezette a nyomozókat más gyanús konténerek nyomára: rövid időn belül összesen további 30 millió hamisított cigarettát koboztak el. Csütörtökön pedig az ugyancsak az antwerpeni régióhoz tartozó Brecht városban még 86 millió cigarettát fedeztek fel a nyomozók.

Tavaly a belga vámhatóság összesen 174 millió hamisított cigarettát foglalt le, és a hatóságok négy illegális cigarettagyárat számoltak fel az év folyamán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában