közel a leigazolás?

2018.07.17. 09:02

Usain Bolt tényleg komolyan gondolja

A nyolcszoros olimpiai bajnok sprinter, Usain Bolt a jövő hónapban az ausztrál labdarúgó-bajnokságban szereplő Central Coast Marinershöz utazik hathetes próbajátékra.

Usain Bolt (FIFA 98) reacted during the 2018 Friendly Game football match between France 98 and FIFA 98 on June 12, 2018 at U Arena in Nanterre near Paris, France - Photo Stephane Allaman / DPPI

Forrás: AFP/DPPI

Fotó: Stephane Allaman

Tony Rallis játékosügynök hétfőn este úgy fogalmazott, elméleti megállapodás született a klub és a játékos között a közös folytatásról, de még néhány feltételnek teljesülnie kell a szerződés életbe lépéséhez.

„Az Ausztrál Labdarúgó Szövetség áldására van szükségünk ahhoz, hogy belevágjunk a próbaidőszakba” – mondta Rallis.

A megállapodás értelmében a 100 és 200 méteres síkfutásban világcsúcstartó atléta fizetését hetven százalékban állná a Mariners, míg a maradék harminc százalékot az ausztrál szövetség (FFA) biztosítaná.

„Ha beválik, Bolt emelni fogja az ausztrál bajnokság megítélését, hiszen sok gyerek számára megmutatja, az álmukat meg tudják valósítani” – tette hozzá Rallis arra utalva, hogy a 31 éves vágtázó régóta kacérkodik a gondolattal, miszerint profi labdarúgó lesz.

A tavaly visszavonult jamaicai atléta korábban a Borussia Dortmundnál és a norvég Strömsgodsetnél is eltöltött néhány napot.

Borítókép: AFP / DPPI / Stephane Allaman

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!