Bizarr testamentumok

2018.08.14. 07:09

Űrtemetés, milliók a kutyáknak: melyik sztáré a legfurább végrendelet?

Vannak hírességek, akik a haláluk után is különleges bánásmódot igényelnek: van, aki úgy rendelkezett, hogy minden évben tartsanak szeánszot, ahol megpróbálják megidézni a szellemét, és olyan is, aki a feleségének küldözgetett rózsákat a halála után.

Igen meghökkentő tételekre akadhatunk olykor a sztárok végrendeleteiben: akad például, aki egy vagyont hagyna a kutyáira, más megvendégelte a barátait, de többekről tudható, hogy hamvait kilövette az űrbe. Az Origo összegyűjtötte a legképtelenebb utolsó akaratokat a celebvilágból.

Oprah Winfrey

A műsorvezető és producer nem bízza a véletlenre szeretett kedvencei jólétét: ha előbb halna meg, mint a kutyái, 30 millió dollár üti az ebek mancsát – csak az nem világos, hogy fejenként vagy összesen, hisz Winfrey-nek négy kutyája van.

Oprah Winfrey
Fotó: JEFF SPICER / GEISLER-FOTOPRESS / GEISLER-FOTOPRESS / DPA / AFP

Gene Roddenberry és James Doohan

Az eredeti Star Trek-sorozatnak az alkotója és az egyik szereplője is azt kérte, hogy a halála után a hamvait vigyék fel az űrbe. Az 1991-ben meghalt Roddenberry hamvainak egy részét már a következő évben magával vitte egy küldetésre James Weatherbee űrhajós, hét grammot pedig 1997-ben lőttek ki több más ember – köztük Timothy Leary – maradványaival együtt. Míg Roddenberry egy része örökre az űrben maradt, addig Doohan hamvai visszatértek a Földre, „csak„ megutaztatták a bolygónk körül több alkalommal is, először 2007-ben.

Philip Seymour Hoffman

A 2014-ben herointúladagolásban meghalt színész azt kérte, hogy akkor egyéves fiát New Yorkban, Chicagóban vagy San Franciscóban neveljék fel, ha pedig ez nem lehetséges, látogassa meg mindhárom várost évente kétszer. Az indoklása az volt, hogy a fiú az Egyesült Államokban ezekben a városokban szívhatja leginkább magába a kultúrát és a művészetet – miközben Hoffman talán távol is akarta tartani Hollywoodtól, hisz Los Angeles nem szerepelt a listán.

Philip Seymour Hoffman Az éhezők viadala című filmben
Fotó: COLOR FORCE / LIONSGATE / COLLECTION CHRISTOPHEL / AFP

Robin Williams

A sztár öngyilkossága sokakat megrázott, aztán pedig a végrendelete is igen meglepőnek bizonyult, Williams ugyanis megtiltotta, hogy a halálát követő 25 évben bármilyen célból is használják a hangját, felvett szövegeit. A rendelkezés a Disney számára jelenthette a legnagyobb csapást, miután készültek az Aladdin folytatására, amelyben a dzsinn szerepét kimondottan Williamsre írták. Volt is már egy csomó hanganyaguk a figura megidézéséhez, ez azonban – a színész kérésnek megfelelően – minimum 2039-ig dobozban marad.

Robin Williams a Jó reggelt, Vietnam! című filmben
Fotó: TOUCHSTONE PICTURES / SILVER SCR / COLLECTION CHRISTOPHEL / AFP

Jack Benny

Jack Benny és Mary Livingstone 1927-től a férfi haláláig, 1974-ig házasok voltak, és úgy tűnik, a férj szerelme a hosszú évtizedek alatt sem hűlt ki, végrendeletében ugyanis meghagyta, hogy az asszony minden nap kapjon egy szál vörös rózsát – 1983-ban bekövetkezett haláláig szállította is neki a virágos.

Borítókép: illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!