büszkeség és balítélet

2020.09.07. 18:06

Tortába öntötték Colin Firth-t

Több mint 200 órán át készült az ehető Darcy-szobor.

British actor Colin Firth poses upon arrival to attend the European premiere of the film 'Mary Poppins Returns' at The Royal Albert Hall in London on December 12, 2018. (Photo by Niklas HALLEN / AFP)

Forrás: Niklas HALLEN / AFP

Fotó: AFP

Életnagyságú süteményszobrot készített Michelle Wibowo világhírű cukrászmester a 25. évfordulóját ünneplő Büszkeség és balítélet című BBC-minisorozat főszereplőjéről, Mr. Darcyról, akit a népszerű produkcióban Colin Firth alakított – írja a hirado.hu.

Az 1995-ben bemutatott Jane Austin-sorozatot az évfordulón újra vetítik a brit televízióban. A variety.com ez alkalomból kereste fel a Nagy-Britanniában élő, indonéz származású cukrászmestert, aki 2008 és 2016 között három arany- és két ezüstérmet szerzett a szakácsolimpián, könyveket írt és cukrászattal foglalkozó tévéműsora is volt.

Wibowo elmondta, hogy három hetet, mintegy 200 órát töltött a két méter magas Darcy-szobor elkészítésével. A süteményszoborhoz 20 kilogramm lisztet, 20 kilogramm vajat és 45 kilogramm cukrot használt fel. Az életnagyságú szobrot stílszerűen a cheshire-i Lyme Parkban állították fel, amely Darcy pemberley-i birtokaként szerepelt a BBC a sorozatban.

A cukrászművész arról is beszélt, hogy a legnehezebb feladat a szobor struktúrájának felállítása mellett a szállítás volt, öt óráig tartott, amíg a helyszínre juttatta saját műhelyéből. A süteményszobrot fémváz tartja. A karakter megalkotásához fotókat, 3D-s anyagokat és YouTube-videókat használt, de elárulta, hogy a BBC-sorozatot még nem látta, a jövő heti évfordulós ismétlésen nézi meg először.

A süteményszobor egyébként ehető, vajas vaníliakrémmel és csokoládéval készült. Meg is kóstolta a vállát, és ízletesnek találta – mondta el Wibowo.

Borítókép: Colin Firth egy 2018-as premieren

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!