Gördülő kövek

2017.07.25. 14:37

Ön is Rolling Stones-fan? Akkor most örülni fog!

Tizenkét év után új, saját szerzeményeket tartalmazó lemezen dolgozik a Rolling Stones – árulta el Keith Richards egy a YouTube-on feltett kérdésre válaszolva. Ez azt jelenti, hogy 12 év után végre saját anyaggal rendelkezik a banda.

Egy rajongói fórumon tették fel neki a kérdést, hogy a blues-feldolgozásokat tartalmazó, 2016-os Blue and Lonesome sikere tovább inspirálja-e őket arra, hogy visszatérjenek a stúdióba és újabb felvételeket készítsenek. Keith Richards azt a választ adta: „igen, valójában nagyon, nagyon hamar”.

A Rolling Stones az elmúlt tíz évben számos koncertet adott, a 2005-ös A Bigger Bang című lemez óta azonban nem jelentetett meg saját anyagot tartalmazó stúdióalbumot. Tavaly Blue And Lonesome címmel dobtak piacra egy bluesfeldolgozásokat tartalmazó lemezt.

Richards a YouToube-csatornán elmondta, új anyagon dolgoznak és azon gondolkoznak, „milyen irányba induljanak el”. Hozzátette: „az új darabok felvétele energialöketet ad a zenekarnak”.

Richards kitért arra is, hogy meglepődtek a Blue and Lonesome nagy sikerén. A blues-feldolgozások esetleges folytatásáról azt mondta, nem gondolja, hogy azonnal belevágnak, de nem telne semmibe még több olyan anyagot csinálni. Hozzátette, hogy nagyon szórakoztató volt a felvételek készítése és „sok van még ott, ahonnan az jött”.

A hónap elején Skepta brit sztárrapper posztolt egy fotót az Instagram oldalán, amelyen a Rolling Stones frontembere, Mick Jagger társaságában látható egy stúdióban. A Rolling Stones több mint ötven éve tartó karrierje során számos sztárral dolgozott együtt, hip-hop előadóval azonban még nem. Az együttműködésről eddig nem közöltek információkat.

A zenekar nem hanyagolja el a fellépéseket sem: szeptemberben és októberben európai turnéra indulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!