seregszemle

2018.07.14. 14:44

Kínos toporgás lett Trump és II. Erzsébet találkozójából (videó)

Az amerikai elnök és felesége nagy-britanniai látogatásuk zárásaként II. Erzsébet királynővel teázott Windsorban. Az összejövetel hagyott kívánni valót maga után.

Forrás: MTI

Donald Trump és Melania Trump angliai látogatásuk utolsó felvonásában találkozott II. Erzsébet királynővel Windsorban, hogy elfogyasszanak egy teát. A brit uralkodó szívélyesen fogadta az amerikai elnököt, akivel megtekintette az őrség sorfalát – olvasható a Világgazdaság oldalán.

Ahogyan az tudvalevő, egy II. Erzsébettel való hivatalos találkozónak nagyon szigorú protokolláris szabályai vannak, amit minden elöljárónak illik ismernie. Az ITV News felvételei alapján ugyanakkor Trump ezzel mit sem törődve toporgott az angol királynővel, kellemetlen helyzetbe hozva magát és az uralkodót egyaránt – írta meg a lap.

A videón látszik, ahogyan egy ponton a királynő kikerüli az amerikai elnököt, mivel ő már előre sétált, mielőtt megállt volna. Előbb úgy tűnt, mintha II. Erzsébet Donald Trump bal oldalára szeretne menni, aztán mégis a jobb oldalt választotta. Íme a felvétel:

Borítókép: II. Erzsébet brit uralkodó (k) Donald Trump amerikai elnök és felesége, Melania Trump társaságában a windsori kastélyban 2018. július 13-án

MTI / APpool / Steve Parsons

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!