sok sztárt várnak

2018.10.19. 11:24

Húzós éjszakával nyitott a 9. Római Filmfesztivál

Hatvanas évekbeli film noir vetítésével kezdetét vette az október végéig tartó filmszemle.

US actress Cailee Spaeny poses as she arrives for the screening of the film "Bad Times at the El Royale" during the opening of the 2018 Rome Film Festival on October 18, 2018 at the Auditorium Parco della Musica in Rome. (Photo by Tiziana FABI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Tiziana Fabi

A Húzós éjszaka az El Royale-ban egy viharos éjszakán a kanadai-nevadai határon játszódik egy szállodában, ahol heten szállnak meg. Mind a hét idegennek van valami titkolni valója, s a 12 órában, amelyet a film története felölel, rejtegetni valójuk és motivációik is feltárulnak. Szereplők között van Chris Hemsworth, Jeff Bridges, Cailee Spaeny, Jon Hamm és Dakota Johnson is.

A film forgatókönyvíró-rendezője, az amerikai Drew Goddard a római bemutató után arról beszélt, hogy miközben a film struktúrája kissé bonyolultnak tűnhet, de lecsupaszítva a produkció hét ember küzdelméről szó, akik jobbá akarnak válni. „Csak engedtük, hogy egyik a másik után a reflektorfénybe kerüljön” – mondta a rendező, aki azt is elárulta, hogy Sergio Leone és Quentin Tarantino is nagy hatással volt rá filmje elkészítésében.

A történet történelmi háttere a Nixon-adminisztráció és a vietnami háború, de érinti a rasszizmus, a családon belüli erőszak, a kábítószerek, a szekták témáját és a kiszolgáltatottság különböző formáit is.

A film az évszázadokat megmérgező „toxikus férfiasság” okozta károkról szól – foglalta össze Goddard, aki szerint azonban még a legsötétebb időkben is van mód a megváltásra.

Az október 18. és 28. között megrendezett Római Filmfesztiválon Martin Scorsese életműdíjat kap.

A rendező mellett olyan sztárvendégeket is várnak, mint Cate Blanchett, Sigourney Weaver és Giuseppe Tornatore. A mustra filmes programjában Peter Sellers és Maurice Pialat filmjeiből is rendeznek retrospektív vetítéseket és egy Marcello Mastroianni-kiállítás is várja a közönséget.

Borítókép: Cailee Spaeny a film vetítésén Rómában

Tiziana FABI / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!