Az ABC-gyilkosságok

2018.05.24. 10:58

Hercule Poirot bőrébe bújik John Malkovich

A színész egy új tévéadaptációban alakítja majd Agatha Christie ikonikus belga magánnyomozóját.

Official Jury president of the 65th San Sebastian Film Festival, US actor John Malkovich takes part in the opening ceremony, in the northern Spanish Basque city of San Sebastian on September 22, 2017. Jihadism, immigration or prostitution will fill the big screen from today on in the fight for the 'Concha de Oro' (Golden shell) at the San Sebastian Film Festival, in an edition with Latin American accent that will honor the career of Argentinian actor Ricardo Darin. / AFP PHOTO / ANDER GILLENEA

Az 1936-ban megjelent ABC-gyilkosságok című krimi új feldolgozásában Malkovichon kívül a Harry Potter-filmekből ismert Rupert Grint, Andrew Buchan, Eamon Farren, Tara Fitzgerald, Bronwyn James és Freya Mavor neve is olvasható.A filmet a BBC és az Amazon rendelte meg.

A klasszikus krimiből születő tévéfilm a 30-as években játszódik. Poirot egy sorozatgyilkosság ügyét deríti fel a veszélyesen megosztott, gyanakvás és gyűlölet terhelte környezetben.

A forgatókönyvet író Sarah Phelps a The Hollywood Reporternek elmondta: Christie regénye brutális történet erőszakról és a hazugságokról, a múlt hosszú árnyékáról és a bekövetkező gyilkosságokról.

„A középpontban a krimiirodalom egyik legismertebb, leghíresebb szereplője áll. Mindannyian úgy gondoljuk, hogy ismerjük Poirot-t, de tényleg ismerjük-e?”

-fűzte hozzá.

A forgatás júniusban kezdődik. A filmet Alex Gabassi rendezi, producere pedig Farah Abushwesha.

Borítókép: AFP PHOTO / ANDER GILLENEA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!