első a biztonság

2018.02.25. 13:18

A Gucci félmillió dollárral támogatja az amerikai diákokat

Félmillió dollárral támogatja az olasz divatház a floridai diákok által a fegyvertartás szigorításáért szervezett márciusi felvonulást.

People walk past the window of Italian fashion shop Gucci on December 4, 2017, in via Condotti, a high-class shopping district near Piazza di Spagna in Rome. Italian fashion giant Gucci said today that police raided its offices over suspected tax evasion, confirming a report in the Italian press. The Milan public prosecutor suspects the fashion house of declaring several years worth of Italian sales in Switzerland, thereby saving around 1.3 billion euros ($1.5 billion) in domestic tax, La Stampa daily said. /

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Andreas SOLARO

„ A March for Our Lives (Felvonulás az életünkért) nevű felvonulás mögé állunk és azon eltántoríthatatlan diákok mögé, akik követelik, hogy életük és biztonságuk legyen az elsődleges” – közölte a divatház.

A 17 halálos áldozatot követelő, február 14-i floridai iskolai lövöldözés után számos csoport szólította utcai demonstrációra az embereket, hogy támogassák a fegyveres erőszak elleni fellépést. A központi felvonulást március 24-én rendezik Washingtonban, és elsősorban az Országos Fegyverszövetség (NRA) hatalmas politikai befolyása ellen tiltakozik. A szervezők legalább 50 ezer résztvevővel számolnak.

A hét elején számos neves személyiség, köztük George és Amal Clooney, Steven Spielberg filmrendező és felesége, Kate Capshaw, Jeffrey Katzenberg és felesége, valamint Oprah Winfrey ugyancsak fél-félmillió dollárt (127 millió forintot) ajánlott fel a diákoknak a tüntetés szervezésére. A diákok mozgalmát olyan sztárok is támogatják, mint Justin Bieber, Lady Gaga és Cher.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: AFP/Andreas Solaro

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!