búcsú

2021.06.18. 11:30

Véget ért egy korszak a Mavericksnél

Tizenhárom szezont követően távozott posztjáról Rick Carlisle, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Dallas Mavericks vezetőedzője.

Rick Carlisle, head coach of Dallas Mavericks, gestures to give instructions to his players as they compete against Philadelphia 76ers during the Shenzhen match of the NBA China Games in Shenzhen city, south China's Guangdong province, 8 October 2018. Mavericks beat 76ers 115-112 at Shenzhen match of NBA China Games. (Photo by Zhong zhenbin / Imaginechina / Imaginechina via AFP)

Forrás: AFP / imaginechina

Fotó: Zhong zhenbin

A 61 éves szakember texasi mérlege 555 győzelem és 478 vereség.

A német legenda, Dirk Nowitzki köré csapatot építve 2011-ben a klub történetének máig egyetlen bajnoki címét szerezte a gárdával.

Az azóta eltelt egy évtizedben hatszor jutott a csapat a playoffba, de egyszer sem lépett tovább az első fordulóból, a jelenlegi idényben a Los Angeles Clippersszel szemben bukott el hét mérkőzésen.

A Dallas a hetedik csapat, amely új vezetőedzővel kezdi meg a következő szezont,

korábban a New Orleans Pelicans, a Washington Wizards, az Orlando Magic, az Indiana Pacers, a Portland Trail Blazers és a Boston Celtics jelentette be, hogy megválik szakvezetőjétől.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában