Dakar-rali

2018.01.20. 20:02

Sainz másodszor diadalmaskodott, osztrák siker a motorosoknál

Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz nyerte meg a Dél-Amerikában rendezett 40. Dakar-ralit, amelynek 14., utolsó szakaszán a kilencedik helyen végzett.

A kétszeres rali-világbajnok Sainz 2010 után másodszor győzött a Dakaron, amelyen 2006-ban indult először, a legutóbbi öt versenyt azonban feladta.

Szombaton az autósoknál Giniel de Villiers bizonyult a leggyorsabbnak, a dél-afrikai versenyző összetettben a harmadik helyen végzett.

A motorosoknál az osztrák Matthias Walkner nyerte meg a Dakart, a versenyző – aki tavaly második volt összetettben – a záró szakaszon a nyolcadik lett. Szombaton az argentin Kevin Benavides végzett az első helyen, és összetettben megőrizte a második pozíciót.

Az idei Dakaron négy magyar vett részt. Az autósoknál a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a negyedik szakaszt nem tudta teljesíteni, így kizárták. A motorosok között Horváth Lajos technikai hiba miatt az első szakasz után feladta a versenyt, Dési János a tizedik szakaszon bukott, így kiesett.

A mezőny Perun, Bolívián és Argentínán haladt keresztül, és a 14 szakaszon összesen 9000 kilométert teljesített.

Borítókép: Matthias Walkner. MTI/AP/Ricardo Mazalan

Címkék#dakar 2018

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában