szereti a kihívásokat

2018.07.16. 20:37

Ronaldo: történelmet akarok írni a Juventusszal

Új csapatában is nyomot akar hagyni CR7.

Portuguese footballer Cristiano Ronaldo waves to supporters as he arrives on July 16, 2018 at the Juventus medical centre at the Alliance stadium in Turin. A Turin hit by Cristiano Ronaldo fever awaits the striker as Juventus prepare to unveil the surprise signing, that after the end of the World Cup, puts all eyes on the Italian champions and Serie A. / AFP PHOTO / Miguel MEDINA

„Azután, amit Manchesterben és Madridban tettem, a Juventusnál is nyomot akarok hagyni a történelemben” – szögezte le a Real Madridból érkezett 33 esztendős Európa-bajnok támadó. Az ötszörös aranylabdás 2009 óta szerepelt a madridi együttesnél, amellyel 16 trófeát nyert: a többi között négy Bajnokok Ligája-győzelmet, két-két bajnoki címet és spanyol Király Kupa-diadalt, valamint három klubvilágbajnoki sikert ünnepelhetett. A királyi gárda színeiben 451 gólt szerzett 438 találkozón. Spanyolországi korszakát megelőzően a Manchester Uniteddel egyebek mellett egy-egy BL, FA Kupa és klub-vb, illetve három Premier League-diadalt aratott.

„Ez nem hátra-, hanem előrelépés. Ez egy győztes csapat, amely megnyerte a legutóbbi hét bajnokságot, s a közelmúltban kétszer is döntőt vívott a Bajnokok Ligájában. Remélem, elérjük a legmagasabb szintet is a Juventusszal”

- utalt a torinóiak 2015-ös és 2017-es fináléjára. Előbbin a Barcelona, utóbbin épp a Ronaldóval felálló Real Madrid múlta felül.

Kitért arra, hogy „különleges pillanat” volt a pályafutásában, amikor a Zebrák szurkolói állva tapsolták azt követően, hogy az elmúlt idényben a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első, torinói mérkőzésén kétszer is betalált.

„Nagyon koncentrált és motivált vagyok, hogy megmutassam az olasz szurkolóknak, top játékos vagyok. Bár úgy vélem, nem kell bizonyítanom semmit, hisz a számok magukért beszélnek, de rendkívül ambiciózus vagyok, és szeretem a kihívásokat” – fogalmazott Ronaldo.

Borítókép: AFP PHOTO / Miguel MEDINA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában