magasan a topon

2018.04.23. 14:49

Messi keresi a legtöbbet

A France Football francia sportlap szerint Lionel Messi, az FC Barcelona argentin sztárja 126 millió euró (39,2 milliárd forint) jövedelemhez jut a 2017/18-as szezonban, ezzel ő a világ legjobban kereső labdarúgója.

Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez (R) celebrates with Barcelona's Spanish midfielder Andres Iniesta, Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi and Barcelona's Brazilian midfielder Philippe Coutinho after scoring during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) final football match Sevilla FC against FC Barcelona at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid on April 21, 2018. / AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Cristina Quicler

A lap a jövedelmek kiszámításánál a klubtól kapott fizetés mellett figyelembe vette a prémiumokat, valamint a szponzorációs és reklámbevételeket is.

Messit a rangsorban 94 millió euróval Cristiano Ronaldo (portugál/Real Madrid), valamint 81,5 millió euróval Neymar (brazil/Paris Saint-Germain) követi, míg a 44 millió euróval negyedik Gareth Bale (walesi/Real Madrid) és 29 millióval ötödik Gérard Piqué (spanyol/Barcelona) már messze elmarad a legjobban keresőtől.

Egy évvel korábban Ronaldo (87,5) végzett az első helyen, Messi (76,5) előtt.

A szakembereknél José Mourinho az első, a Manchester United portugál edzője 26 millió eurót keres a mostani idényben. A második mögötte Marcello Lippi (olasz/kínai szövetségi kapitány) 23 millió euróval, míg a harmadik Diego Simeone (argentin/Atlético Madrid) 22 millióval. A 21 millió eurót kereső Zinédine Zidane (francia/Real Madrid) és a 20 milliós bevételt produkáló Josep Guardiola (spanyol/Manchester City) már leszorult a képzeletbeli dobogóról.

Borítókép: barcelonai öröm a Sevilla elleni Király-kupa döntőben

AFP PHOTO / Cristina Quicler

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában