elégedett

2018.04.25. 16:36

De Gea úgy érzi, most a legjobb

David De Gea úgy véli, az eddigi legjobb idényét produkálja a Manchester United labdarúgócsapatában.

Manchester United's Spanish goalkeeper David de Gea reacts at the end of the English FA Cup semi-final football match between Tottenham Hotspur and Manchester United at Wembley Stadium in London, on April 21, 2018. / AFP PHOTO / Glyn KIRK / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Glyn Kirk

A spanyol kapus az összes sorozatot egybevéve 21 mérkőzésen nem kapott gólt, jó teljesítményével jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy az MU bejutott az FA Kupa döntőjébe és közel áll a második hely megszerzéséhez a Premier League-ben.

„Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel, minden tekintetben szinte tökéletes volt”

- mondta a Premier League Productionsnek arra a kérdésre reagálva, hogy szerinte ez-e az eddigi legjobb idénye. – „Az egész szezonban jól éreztem magam, fitt voltam és fizikálisan jó formában védtem. Hadd reménykedjek benne, hogy ez a forma kitart a bajnokság végéig és a világbajnokságig is, amely a spanyol válogatott számára fontos” – tette hozzá.

A 27 éves kapust, aki 2011-ben érkezett a Manchester Unitedhez, a játékostársak beválasztották az év múlt héten közzé tett PL-csapatába, és jó eséllyel pályázik arra, hogy sorozatban negyedszer az MU legjobbja legyen.

A spanyol futballista az interjúban dicsérte edzője, a portugál José Mourinho mentalitását, azt, hogy mindig győzelemre tör, egyúttal felhívta a játékostársak figyelmét: állhatatosságra, folyamatosan magas színvonalú teljesítményre lesz szükség ahhoz, hogy a következő idényben a bajnoki címért is versenyben legyenek.

A Premier League-ben a városi rivális City végzett az élen, a második helyezett MU három ponttal előzi meg a Liverpoolt, de eggyel kevesebb mérkőzést játszott.

Borítókép: De Gea a Tottenham elleni FA Kupa-meccsen

AFP PHOTO / Glyn Kirk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában