Torna Eb

2021.04.23. 22:27

Balázs Krisztián 20. helyen végzett egyéni összetettben

Balázs Krisztián huszadik helyen végzett egyéni összetettben a bázeli torna Európa-bajnokságon.

A felnőttek között elsőéves, junior Európa-bajnoki arany- és világbajnoki bronzérmes tornász elsőszámú tartalék volt, de a holland Casimir Schmidt visszalépésének köszönhetően bemutathatta gyakorlatait a pénteki fináléban.

Az FTC-Telekom első felnőtt világversenyén szereplő tornásza lólengésen kezdett, 12,700 pontot kapott, ami jobb, mint a selejtezőbeli eredménye, ezt követte a gyűrű (13,200). Az első két szer után 20. helyen állt. Ugrásban 13,633 pontjával nem sokkal maradt el a kvalifikációs eredményétől, majd korláton négy tizedet javítva 13,400-zal zárt. Ötödik szerén, nyújtón – melynek vasárnapi fináléjába bekerült az ötödik legjobb eredménnyel – ezúttal is remekelt: 14,266 pontot kapott gyakorlatára, amivel öt pozíciót javítva 13. helyre jött fel. Ezen a szeren a második legjobb eredmény volt az övé. A végén ugyanakkor a talajgyakorlata nem sikerült, többször is hibázott, emiatt csak 9,766 pontot kapott, így visszacsúszott.

Balázs Krisztián elmondta, reggel értesült arról, hogy versenyezhet a döntőben.

„Nagyon örülök neki, hogy elsőéves felnőttként ott lehettem az egyéni összetett fináléban, hiszen decemberben még a junioroknál szerepeltem a kontinensviadalon, ott összetettben bronzérmes lettem”

– idézte őt a magyar szövetség közleménye.

Kiemelte nyújtó gyakorlatát, úgy fogalmazott, hogy bejött a sok munka, amit ebbe fektetett.

„Őszintén szólva elfogadnám ezt a vasárnapi döntőben is” – hangsúlyozta. „A verseny közben nem figyeltem, hányadik helyen állok, tehát nem tudtam az utolsó szer előtt, hogy 13. vagyok, ezzel egyáltalán nem foglalkoztam. Sajnos a talaj nem sikerült, háromszor is leültem, az első sor után meg is szédültem. Igazából nem fáradtam el, hanem a lábsérülésem miatt nagyon keveset tudtam talajozni, és most ez a gyakorlás nagyon hiányzott, szerintem ezért rontottam ennyit.”

Eredmények:

férfi egyéni összetett, Európa-bajnok:

Nyikita Nagornyij (Oroszország) 88,032 pont

2. David Beljavszkij (Oroszország) 85,864

3. Ilja Kovtun (Ukrajna) 84,864

...20. Balázs Krisztián 76,965

korábban:

női egyéni összetett, Európa-bajnok:

Viktorija Lisztunova (Oroszország) 56,731 pont

2. Angelina Melnyikova (Oroszország) 55,432

3. Jessica Gadirova (Nagy-Britannia) 55,100

...16. Székely Zója 50,632

17. Bácskay Csenge 49,999

Az Európa-bajnokság szombaton a szerenkénti finálék első napjával folytatódik, ezen a nőknél ugrásban Bácskay Csenge és Péter Sára lesz érdekelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában