Aggasztó hírek

2022.12.22. 11:39

Rosszabbodott Pelé állapota, karácsonyra is kórházban marad

Orvosai szerint tovább súlyosbodott a vastagbélrákkal kezelt brazil legenda állapota, ezért a lánya a karácsonyt is vele tölti a kórházban.

Pelé megérkezik a Sao Paulo-Guarulhos nemzetközi repülőtérre 2019. április 9-én

Forrás: AFP

Fotó: NELSON ALMEIDA

„Rákbetegsége súlyosbodott, vese- és szívproblémák miatt intenzívebb kezelést igényel”

 – idézett csütörtökön a G1 hírportál a Sao Pauló-i Albert Einstein kórház jelentéséből. Tavaly augusztusban diagnosztizáltak vastagbélrákot a 82 éves Pelénél, ami miatt többször is kórházi kezelést kapott a legendás labdarúgó. November 29-én ismét klinikai ellátásra szorult, azóta van az egészségügyi intézményben. Pelé lánya, Kely Nascimento azt mondta, a karácsonyt édesapjával tölti a kórházban. 

„Szambadrommá változtatjuk ezt a szobát és még caipirinhát is csinálunk”

 – írta az Instagramon.

Korábbi brazil sajtóinformációk alapján olyan hírek terjedtek el, hogy a háromszoros világbajnok palliatív kezelést kap, mert a szervezete nem reagál a vastagbélrák elleni gyógyszerekre. A palliatív ellátás tüneteket csökkentő, de a betegség gyógyítására nem alkalmas eljárás, amelyben leginkább a gyógyíthatatlan betegséggel élők részesülnek. 

Nem sokkal később két lánya és unokája azonban ezt egy tévéinterjúban cáfolták, azt mondták, hogy Pelé azért van ismét kórházban, mert a koronavírus-fertőzés után légúti betegségben szenved.  

„Beteg és idős. De ahogy jobban lesz, ismét hazamegy” – mondta a sportember Egyesült Államokban élő lánya, Kely Nascimento. Testvére, Flavia Nascimento hozzátette: „Nem jó érzés, amikor azt híresztelik, hogy vége az életének és palliatív kezelést kap. Ez nem igaz. Emberek, higgyetek nekünk!” 

Pelé lányai állításait erősítette a kezelését végző kórház egy nappal későbbi tájékoztatása, miszerint folyamatosan javul a legendás brazil labdarúgó állapota, az életjelei stabilak és kezelését továbbra is egy átlagos kórházi szobában végzik. 

Pelé a futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnoka, 92 mérkőzést játszott a brazil válogatottban, amellyel 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben nyert vb-t.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában