La Liga

2022.08.11. 11:10

Újonc ellen kezd a friss Szuperkupa-győztes címvédő

Az Almería vendégeként vasárnap este lép pályára a címvédő Real Madrid a spanyol labdarúgó-bajnokság első fordulójában, melynek mérkőzéseit péntektől hétfőig rendezik.

A Real Madrid játékosai ünnepelnek a labdarúgó Európai Szuperkupában játszott Real Madrid-Eintracht Frankfurt mérkőzés után a helsinki Olimpiai Stadionban 2022. augusztus 10-én. A Bajnokok Ligájában címvédő Real Madrid 2-0-ra nyert az Európa-liga-győztes Eintracht Frankfurt ellen.

Fotó: MTI/EPA/Compic/Petteri Paalasmaa

Az előző idényben a bajnoki címet nagy fölénnyel – a második helyezett FC Barcelonát 13 ponttal megelőzve – besöprő királyi gárda már tesztelhette állapotát tétmérkőzésen, szerdán 2-0-ra verte az Eintracht Frankfurtot a Helsinkiben rendezett európai Szuperkupáért kiírt mérkőzésen. A Bajnokok Ligája-győztes együttes újabb fellépésére a hét utolsó napján, késő este az egyik újonc, a másodosztály megnyerésével feljutó Almería otthonában kerül sor.

A frissen élvonalba került másik két csapat közül a Real Valladolid otthon kezd szombaton a Villarreallal, a Girona pedig vasárnap Valenciába látogat.

A legutóbb ezüstérmes FC Barcelona szombat este a Rayo Vallecano ellen tesztelheti hazai környezetben, mennyire állt össze a csapat az új érkezőkkel. A katalán sztárklub az elmúlt időszakban nagy adósságot halmozott fel, de ezen a nyáron így is futotta jelentős erősítésekre Xavi Hernández vezetőedzőnek: a csapathoz csatlakozott Raphinha, Robert Lewandowski és Jules Koundé. A katalánoknak ugyanakkor várhatóan néhány labdarúgótól meg kell majd válniuk ahhoz, hogy a költségvetésük egyensúlyba kerüljön.

A legutóbb harmadik helyezett Atlético Madrid hétfőn este a Getafe otthonában kezdi az új idényt.

La Liga, 1. forduló:

péntek:
Osasuna–Sevilla 21.00

szombat:
Celta Vigo–Espanyol 17.00
Real Valladolid–Villarreal 19.00
FC Barcelona–Rayo Vallecano 21.00

vasárnap:
Cádiz–Real Sociedad 17.30
Valencia–Girona 19.30
Almería–Real Madrid 22.00

hétfő:
Athletic Bilbao–Real Mallorca 17.30
Getafe–Atlético Madrid 19.30
Real Betis–Elche 21.30

Borítókép: A Real Madrid játékosai ünnepelnek a labdarúgó Európai Szuperkupában játszott Real Madrid–Eintracht Frankfurt mérkőzés után a helsinki Olimpiai Stadionban 2022. augusztus 10-én. A Bajnokok Ligájában címvédő Real Madrid 2-0-ra nyert az Európa-liga-győztes Eintracht Frankfurt ellen. Fotó: MTI/EPA/Compic/Petteri Paalasmaa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában