Tour de France

2022.07.27. 18:10

Tízezrek fogadták hazájában Vingegaard-t

Vadászrepülőgépek kíséretében tért haza Dániába Jonas Vingegaard. A vasárnap zárult Tour de France országúti kerékpáros körverseny győztesét , ahol 25 ezer ember fogadta.

A francia körversenyen két szakaszt nyerő, a sárga és a hegyi pontverseny győztesét illető pöttyös trikót is begyűjtő 25 esztendős bringás csapatával, a Jumbo-Vismával Hollandiában ünnepelte meg sikerét. Innen repült haza szerdán, 

a dán légtérben a skandináv ország légierejének két F-16-os vadászgépe kísérte.

A Tour első három szakaszát Dániában rendezték. A viadal rengeteg szurkolót megmozgatott. Az utak mellé kilátogató, a várakozásoknál lényegesen több kerékpárfanatikus fantasztikus hangulatot teremtett. 

VINGEGAARD, Jonas
Koppenhága, 2022. július 27. Jonas Vingegaard, a 109. Tour de France francia országúti kerékpáros körverseny gyõztese, a Jumbo-Visma dán versenyzõje köszönti az ünneplõ tömeget a koppenhágai városháza erkélyérõl 2022. július 27-én. MTI/EPA/Ritzau/Mads Claus Rasmussen
Forrás: Mads Claus Rasmussen

A hazatérő győztes a koppenhágai városháza erkélyéről sárga trikóban köszönte meg a téren összegyűlt szurkolók támogatását, majd a Tivoli Parkban folytatódott az ünnepség, ahová 25 ezer embert engedtek be.

Csütörtökön lakóhelyén, az észak-dániai Glyngore-ban újabb ünnepséget rendeznek a kenyerét öt éve még egy halfeldolgozó üzemben kereső Vingegaard tiszteletére, ide a rendőrség tízezer szurkolót vár.

A tavaly második Vingegaard az előző két kiírásban diadalmaskodó szlovén Tadej Pogacart, valamint a 2018-as győztes brit Geraint Thomast megelőzve diadalmaskodott. Ezzel Bjarne Riis 1996-os sikere után ő lett a Tour de France történetének második dán győztese.

Borítókép: Jonas Vingegaard, a 109. Tour de France francia országúti kerékpáros körverseny győztese, a Jumbo-Visma dán versenyzője köszönti az ünneplő tömeget a koppenhágai városháza erkélyéről 2022. július 27-én. Fotó: MTI/EPA/Ritzau/Mads Claus Rasmussen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában