Tenisz

2022.06.17. 18:05

Nadal szeretne játszani Wimbledonban

Rafael Nadal lábfájdalmai ellenére szeretne pályára lépni a június 27-én kezdődő wimbledoni teniszbajnokságon.

A 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes spanyol játékos – aki az idei év első két GS-ét megnyerte – erről Mallorcán beszélt újságíróknak pénteken.

Az a szándékom, hogy játsszak Wimbledonban

– jelentette be Nadal, aki két hete 14. alkalommal nyerte meg a párizsi Roland Garrost, ám hétfő óta már füves pályán edz.

A 36 éves sztár indulása azért bizonytalan az év harmadik nagy tornáján, mert a Garros utáni sajtótájékoztatóján elmondta: krónikus lábsérülése miatt injekciókkal játszotta végig a párizsi versenyt, azóta pedig alternatív kezelésekkel próbálják meg gyógyítani a sérült testrészt.

A Wimbledonban kétszeres bajnok Nadal Párizsban a mérkőzések előtt a bal lábának idegeibe injekciókat kapott, amelyek miatt olyan érzése volt, mintha folyamatosan zsibbadna a sérült testrész. A spanyol játékos a tavalyi szezon második felét a lábközépcsont ritka deformációjaként ismert Müller-Weiss-szindróma miatt hagyta ki.

Borítókép: A spanyol Rafael Nadal ünnepel, miután győzött a norvég Casper Ruud ellen a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2022. június 5-én. Fotó: MTI/AP/Christophe Ena

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában