Giro d'Italia

2022.05.19. 12:17

Caleb Ewan feladta a viadalt

Caleb Ewan, a Lotto csapat sztársprintere a csütörtöki 12. szakasz előtt feladta a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyt.

Az ausztrál sportoló belga csapatának közlése szerint a visszalépés előre tervezett volt, a második hét közepétől ugyanis sok hegyi szakasz vár a mezőnyre, ami nem kedvez a sprinternek.

Egy rövid pihenő után megkezdi majd a felkészülését a következő nagy feladatra, a Tour de France-ra, melyre szintén szakaszgyőzelmek reményében utazik majd el

– írta az istálló.

Ewannak nem sikerült etapot nyernie a mostani Girón, melynek hatodik szakaszán a francia Arnaud Démare mögött a második lett. Idei utolsó Giro-fellépésén, a szerdai 11. versenynapon az ötödik helyen ért célba.

A mostani volt az ötödik Giro-indulása, és a korábbi években összesen öt szakaszon nyert.

Borítókép: A legjobb sprinter, az ausztrál Caleb Ewan (k), miután bukott a célegyenesben a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny Budapest és Visegrád közötti 195 kilométeres nyitóetap befutóján Visegrádon 2022. május 6-án. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában